• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Навчально-просвітницький тренінг «Формування толерантного ставлення до людей, що живуть з ВІЛ. Стигма і дискримінація»

Навчально-просвітницький тренінг «Формування толерантного ставлення до людей, що живуть з ВІЛ. Стигма і дискримінація»

2018-03-07

/Files/images/01022018/28424695_348249688993919_38610055819993460_o.jpg

2 березня 2018 року в КУ «Пологівська гімназія «Основа» у тренінговому кабінеті, який створений за підтримки Федерального уряду Німеччини, в рамках реалізації проекту «Профілактика ВІЛ/СНІД на робочому місці» відбувся навчально-просвітницький тренінг «Формування толерантного ставлення до людей, які живуть з ВІЛ. Стигма і дискримінація» для практичних психологів, соціальних педагогів закладів загальної середньої освіти району та вчителів КУ «Пологівська гімназія «Основа».

Тренінг проводила Маслюк Вікторія Іванівна, яка є тренером з використання освітнього інструменту «Профілактика ВІЛ/СНІД на робочому місці». Ко-тренером групи освітян став Микола Красуля - психолог Криворізького центру «СНІД», національний тренер проекту «Консультування з ВІЛ/СНІДу та підтримка інституцій» GIZ в Україні, який приїхав до нашого міста з супервізійною підтримкою.

Ведучі тренінгу надали учасникам базову інформацію з питань ВІЛ/СНІД, забезпечили низкою практичних матеріалів і вправ для подальшого використання. Метою тренінгу були питання покращення компетентності учасників з питань ВІЛ/СНІДу, репродуктивного здоров’я; оволодіння інтерактивними методами навчання; розвиток навичок побудови творчого тренінгового простору.

Під час тренінгу учасники набули теоретичних знань та практичних навичок про стигму, дискримінацію та формували толерантне ставлення до людей, які живуть з ВІЛ. З учасниками тренінгу були проведені вправи «10 кроків», «Визнач, де стигма, де дискримінація», «Сніжки», «Кроки до толерантності», показані «Жива книга» і презентації «Роль ВІЛ-інфекції в проявах стигми», «Толерантність». Усі учасники були налаштовані позитивно, брали активну участь у запропонованих вправах. Тренінг надихнув практичних психологів та соціальних педагогів району на подальшу роботу з учнями та дорослою аудиторією з формування здорового способу життя.

Керівник РМО практичних психологів: Маслюк Вікторія Іванівна

/Files/images/01022018/20180302142625.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 211

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.