• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відбувся семінар-практикум «Використання арт-терапевтичних методів в роботі практичного психолога»

Відбувся семінар-практикум «Використання арт-терапевтичних методів в роботі практичного психолога»

2018-02-26

/Files/images/01022018/20180222093517.jpg

22 лютого в КУ «Пологівська гімназія «Основа» у тренінговому кабінеті, який створений за підтримки Федерального уряду Німеччини, відбувся семінар-практикум «Використання арт-терапевтичних методів в роботі практичного психолога». На семінарі були представлені матеріали теоретичного та практичного змісту, що охоплюють широке коло питань та міцно пов’язані із використанням арт-терапевтичних технік у роботі з дітьми, педагогами, батьками, які якісно впроваджують у свою діяльність практичні психологи навчальних закладів.

Сучасний освітній процес вимагає від психологічної служби нового підходу до своєї діяльності, новітніх форм, методів, технологій виховання, розвитку й навчання дітей. Сьогодні зміст освіти ускладнюється, акцентується увага на розвитку творчих та інтелектуальних здібностей дітей, корекції емоційно-вольової та рухової сфер, на зміну традиційним приходять інтерактивні методи навчання й виховання, що передбачають активізацію пізнавального розвитку дитини. У цих умовах практичному психологу необхідно орієнтуватися в розмаїтті освітніх інновацій, вміти правильно, доцільно та творчо їх використовувати. Адже у щоденній життєдіяльності дитини, коли вона проявляє всю ініціативу, самостійність, активність, використовує набутий досвід та взаємодіє з іншими людьми, відбувається становлення її, як особистості.

Практичні психологи разом з методистом з психологічної служби методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Царенко Іриною Володимирівною опрацювали такі арт-терапевтичні методи та методики: ігри з метафоричними картами «Карта мого внутрішнього світу», «Непередбачуване послання», «Ще один шанс», «Я – у минулому, я – у теперішньому, я – у майбутньому», ізотерапевтичні вправи «Малювання себе» та «Парне малювання», техніку роботи з клієнтами «15 питань», вправа на розвиток креативності «Давайте уявимо …» та інші техніки.

Також на семінарі-практикумі відбувся обмін досвідом між практичними психологами, заплановані майстер-класи ліпки з глини та солоного тіста.

Керівник РМО практичних психологів: Маслюк Вікторія Іванівна

/Files/images/01022018/20180222110651.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 338

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.