• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Психологічні тренінги: цікаво, активно, пізнавально!

Психологічні тренінги: цікаво, активно, пізнавально!

2018-02-13

/Files/images/trenngoviy_kabnet_2018/20180124115449.jpg

У Пологівській гімназії «Основа» почав діяти сучасний тренінговий кабінет! Це стало реальним завдяки перемозі навчального закладу у проекті «Консультування з ВІЛ/СНІДу та підтримка інституцій» GIZ в Україні у партнерстві з Міністерством освіти і науки України. У відборі брали участь загальноосвітні навчальні заклади Запорізької області, які були активно залучені до реалізації двох навчально-профілактичних інструментів за підтримки проекту «Консультування з ВІЛ/СНІДу та підтримка інституцій» GIZ в Україні: сучасний інтерактивний інструмент «Маршрут безпеки», який дозволяє підвищити обізнаність учнів з питань репродуктивного здоров’я, профілактики ВІЛ та ІПСШ, а також пропагує толерантність до людей, яких торкнулась проблема ВІЛ/СНІД; навчальна програма «Профілактика ВІЛ/СНІД на робочому місці в загальноосвітніх навчальних закладах» в інтерактивній формі та засновуючись на найкращих європейських практиках ознайомлює учасників із трьома ключовими темами: загальні знання про ВІЛ/СНІД, підтримка толерантності до тих, кого торкнулась проблема ВІЛ, захист прав людини у сфері ВІЛ/СНІД.

Для обладнання тренінгового кабінету навчальному закладу надані сучасні меблі (столи, стільці, шафи, полички), техніка (ноутбук, принтер/сканер/копір, проектор), маркерна дошка, фліпчарт, коркові дошки, валіза модератора.

Тренінгові кабінети – це сучасний підхід до проведення профілактичної роботи серед молоді. Корисна інформація про ВІЛ та СНІД представлена у формі інтерактивних ігор, актуальних дискусій та відеороликів. Такі кабінети – це ще і зона психологічного розвантаження учнів, батьків та педагогів. Саме такі проекти дають нам можливість підвищити психологічну культуру та сформувати толерантне відношення до актуальних проблем у дітей, учасників навчально-виховного процесу та громади.

Психологічна служба гімназії проводить тренінги вже давно. Психологічний тренінг — форма активного навчання навичкам поведінки, шляхом виконання тих або інших вправ, орієнтованих на розвиток або демонстрацію психологічних якостей або навичок. Для відпрацювання одержаних навичок застосовуються рольові ігри, комп'ютерні програми й інші методи, тому новий кабінет дозволяє значно підвищити їх ефективність. За той короткий проміжок часу з початку роботи тренінгового кабінету в ньому проведені: тренінг «Що має кожен знати про ВІЛ?» районне методичне об'єднання практичних психологів та соціальних педагогів, районне методичне об’єднання вчителів основ здоров’я, шкільне методичне об’єднання вчителів початкових класів; інтерактивний профілактичний освітній інструмент з питань репродуктивного здоров’я, профілактики ВІЛ/СНІДу та ІПСШ «Маршрут безпеки», соціально-психологічна гра «Зрозумій мене» в рамках проекту «Толерантність. Жити в мирі з іншими», виховна година «Здоровий спосіб життя!», настільна гра «Крок за кроком» з формування навичок відповідальної поведінки щодо власного здоров’я, тренінгові заняття «Знайомство із внутрішнім «Я» та «Компліменти» та інші.

Тож наш заклад і у подальшому готовий до співпраці і впровадження інноваційних навчальних методик!

Практичний психолог: Маслюк Вікторія Іванівна

/Files/images/trenngoviy_kabnet_2018/20180117124147.jpg/Files/images/trenngoviy_kabnet_2018/20180122093242.jpg/Files/images/trenngoviy_kabnet_2018/PC140003.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 429

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.