• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тренінг «Значення впровадження інклюзивного навчання в загальноосвітніх навчальних закладах для життя дітей з особливими освітніми потребами» для батьків та дітей з ДЦП

Тренінг «Значення впровадження інклюзивного навчання в загальноосвітніх навчальних закладах для життя дітей з особливими освітніми потребами» для батьків та дітей з ДЦП

2017-04-07

/Files/images/cameringo_20170406_130221.jpeg

6 квітня 2017 року у рамках реалізації пілотного проекту Благодійного Фонду Порошенка «Розвиток інклюзивного освітнього середовища у Запорізькій області» та районної Програми «Інклюзивна освіта» на базі Пологівської районної психолого-медико-педагогічної консультації був проведений тренінг «Значення впровадження інклюзивного навчання в загальноосвітніх навчальних закладах для життя дітей з особливими освітніми потребами» для батьків та дітей з ДЦП.

Головна мета тренінгу – підвищення рівня обізнаності батьків, які виховують дітей з інвалідністю, з питань усвідомлення і осмислення механізмів впровадження інклюзивної освіти в загальноосвітніх навчальних закладах та узагальнення знань про особливості виховання дитини з особливими освітніми потребами у сім’ї, формування співпраці з батьками дітей з ДЦП та вироблення системи взаємодії з ними.

В тренінгу прийняли участь головний спеціаліст районного відділу освіти, молоді та спорту Пологівської райдержадміністрації Коваленко О.В., та методист Філіпченко О.А., яка відмітила важливість впровадження інклюзивної освіти, тому що це дає можливість дітям з інвалідністю розкрити свій потенціал, відчути себе необхідним суспільству.

Проводила тренінг завідувач Пологівської районної психолого-медико-педагогічної консультації Тоцька Ю.О..На тренінгу батьки отримали корисну інформацію щодо ролі батьків у впровадженні інклюзивного навчання, інформацію про Електронну програму прозорого використання коштів за принципом «гроші за дитиною», яка розроблена компанією «Майкрософт Україна» на замовлення та у співпраці з Благодійним Фондом Порошенка, також про призначення пенсії матерям осіб з інвалідністю з дитинства. Консультант Радзевило О.О. розробила буклети з методичними рекомендаціями для батьків, які виховують дітей з особливими освітніми потребами.

Атмосфера на тренінгу була доброзичлива, відверта. І гості, і батьки активно включились в обговорення, ділились складнощами, які виникають під час навчання дітей з особливими освітніми потребами, ставили багато питань, що стосуються організації інклюзивного навчання для їхніх дітей. Кучерова Є.П., мати хлопчика, який навчається в інклюзивному класі Пологівського НВК, з радістю поділилась досвідом, який отримали майже за рік навчання в інклюзивному класі.

Створення спільного малюнку батьків і дітей допоміг краще зрозуміти проблеми які виникають в родині, а діти з великим задоволенням працювали з картками по вирішенню та подоланню своїх проблем та труднощів.

Зустріч залишила приємні відчуття і прийняття того, що сім’я не залишається одини на один зі своєю складною ситуацією, а поруч є люди до яких завжди можно звернутись за корисною порадою та допомогою. На прохання батьків такі зустрічі будуть проводиться і надалі, як для батьків так і для дітей.

/Files/images/cameringo_20170406_110710.jpeg /Files/images/cameringo_20170406_111545.jpeg /Files/images/cameringo_20170406_115752.jpeg /Files/images/фото Юли 011.jpg /Files/images/фото Юли 009.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 421

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.