• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Спільний постійно діючий семінар керівників загальноосвітніх навчальних закладів, заступників директорів з навчально-виховної роботи та педагогів-організаторів з питання «Національно-патріотичне виховання учнівської молоді в системі шкільної та позашкіль

Спільний постійно діючий семінар керівників загальноосвітніх навчальних закладів, заступників директорів з навчально-виховної роботи та педагогів-організаторів з питання «Національно-патріотичне виховання учнівської молоді в системі шкільної та позашкіль

2015-12-23

/Files/images/IMG_6958.jpg

16 грудня 2015 року в районному краєзнавчому музеї відбувся спільний постійно діючий семінар керівників загальноосвітніх навчальних закладів, заступників директорів з навчально-виховної роботи та педагогів-організаторів з питання «Національно-патріотичне виховання учнівської молоді в системі шкільної та позашкільної роботи».

Лейтмотивом даного заходу були слова Святослава Вакарчука: «Моє завдання разом з близькими друзями − це навчити себе і інших тому, що успіх країни починається з твого успіху. Розуміння цього не станеться завтра, не дасть швидких результатів, але зрушення в свідомості приведе до дій і майбутнього успіху. Мало невеликої групи яскравих особистостей. Важливо, щоб ціле покоління почало думати по-іншому. Це покоління ще не розчароване, у нього ще все попереду. Потрібно працювати, потрібно все зрушити з мертвої точки. Перший крок - самий складний. Не потрібно відразу ставати героями. Але доведеться стати трошки більш трудолюбивими і стійкими, трошки менш лінивими і безвідповідальними. І ось, якщо це «трошки» помножити на всіх – ми будемо мати дуже багато».

Захід, який був підготовлений методистом районного методичного кабінету Захряпою Т.М., розпочався екскурсією по залах музею, з ознайомленням із історичними матеріалами. Заняття постійно діючого семінару проходило за двома блоками: теоретичної частини та музейного уроку. Змістовними та переконливими були виступи та презентації системи роботи:

Янько Л.В., заступника директора з навчально-виховної роботи Пологівської СРШ І-ІІІ ст. № 2;

Гуглі І.В., заступника директора з навчально-виховної роботи Пологівського НВК;

Гузь Н.М., директора Кінськороздорівського НВК;

Царенко І.В., методиста РМК.

Учасники постійно діючого семінару ознайомились з досвідом роботи колективів зазначених закладів щодо формування особистості, у якій би синтезувалися всі якості громадянина.

Цікавим і в той же час хвилюючим був музейний урок «Воїни крізь віки». До присутніх звернулась директор районного краєзнавчого музею Садова І.П. з пропозицією про подальшу співпрацю в організації виховної роботи учнівської молоді, про надання допомоги в частині підготовки робіт членами шкільних наукових товариств.

В роботі семінару взяли участь заступник голови Пологівської райдержадміністрації Півень І.Г.

Відділ освіти райдержадміністрації висловлює щиру подяку директору Комунальної установи «Районний краєзнавчий музей» Садовій І.П. та провідним спеціалістам установи за надану можливість щодо проведення заходу методистами районного методичного кабінету відділу освіти.

Колекція фото

Стольнікова А.М., завідувач районногометодичного кабінету відділу освіти

Кiлькiсть переглядiв: 301

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.